Βιώστε & Εξερευνήστε

Χώρα

Χτισμένη στα κυκλαδίτικα πρότυπα και απλωμένη πάνω σε ένα λόφο που εισχωρεί στη θάλασσα, η Χώρα της Αστυπάλαιας δεσπόζει στον ορίζοντα του νησιού και είναι ορατή από τα περισσότερα σημεία του. Κεντημένη με πολυάριθμα σοκάκια, εκκλησίες και όμορφα κτίρια, είναι μια απόλαυση για βόλτα και εξερεύνηση. Πάνω από τη Χώρα κυριαρχεί το Κάστρο των Quirini με τα οικόσημα και τους θυρεούς της βενετσιάνικης οικογένειας που κυριάρχησε στο παρελθόν στο νησί.

Στο κάστρο, απ’ όπου θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα του πελάγου και της Χώρας, θα συναντήσετε δύο κατάλευκες εκκλησίες με περίτεχνα καμπαναριά, την Παναγιά του Κάστρου (Ευαγγελίστρια) και τον Άγιο Γεώργιο.

Στον αυχένα του λόφου στέκουν κομψοί και αγέρωχοι οι οχτώ χαρακτηριστικοί πέτρινοι ανεμόμυλοι, πέντε εκ των οποίων είναι αναπαλαιωμένοι και λειτουργούν.  Στο εσωτερικό των οποίων φιλοξενούνται το γραφείο του Δήμου για πληροφορίες σχετικά με το νησί, αλλά και διάφορες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αστυπάλαιας.


Παναγιά Πορταΐτισσα

Η κατάλευκη εκκλησία που βρίσκεται στη Χώρα ακριβώς δίπλα στην πόρτα του Κάστρου, είναι μία από τις πλέον γραφικές στα Δωδεκάνησα. Χτίστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα και έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο, ντυμένο με λεπτό φύλλο χρυσού, μοναδικό στο είδος του. Η εκκλησία γιορτάζει με μεγάλο πανηγύρι στις 14 & 15 Αυγούστου, όπου μάλιστα μοιράζεται ανάμεσα σε άλλα και το λαμπριανό, το παραδοσιακό γεμιστό αρνί.


Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

  • Τα πανηγύρια του Αγίου Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου και του Σωτήρος Χριστού στις 6 Αυγούστου.

  • Η μεγαλύτερη γιορτή του νησιού πραγματοποιείται στην εκκλησία της Παναγίας Πορταΐτισσας στη γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου) και διαρκεί για τρεις μέρες (14 - 16 Αυγούστου). Στις 16 Αυγούστου η Δημοτική Αρχή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνουν αθλητικούς αγώνες με τίτλο "Κουκάνια".

  • Τα πανηγύρια της Παναγίας Πουλαριανής και της Παναγίας του Θωμά στο Βαθύ στις 8 Σεπτεμβρίου.

  • Φεστιβάλ Αστυπάλαιας, που περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακούς χορούς, εκθέσεις ζωγραφικής / φωτογραφίας και άλλες εκδηλώσεις καθ'όλη τη θερινή περίοδο.

  • Cine Avra: Θερινός κινηματογράφος στον Πέρα Γιαλό.


Πεζοπορία

Η εξερεύνηση των μονοπατιών πεζοπορίας της Αστυπάλαιας αποτελεί έναν ιδανικό και ευχάριστο τρόπο για επαφή και γνωριμία με τη φύση, εφόσον δίνεται στον επισκέπτη η ευκαιρία να αναπνεύσει τον καθαρό αέρα, να πάρει το χρόνο να απορροφήσει τη φυσική ομορφιά του νησιού και να εξερευνήσει τοπία γεωλογικού, φυσικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Για μια λεπτομερή περιγραφή κάθε διαδρομής ακολουθήστε τους συνδέσμους στο κάτω μέρος της σελίδας.


Ημερήσιες Εκδρομές με Σκάφος

Επιλέξτε να αφιερώσετε μια ημέρα, συμμετέχοντας στις ημερήσιες εκδρομές με σκάφος, που εκκινώντας από το λιμάνι του Πέρα Γιαλού ή της Μαλτεζάνας, επισκέπτονται τις κοντινές νησίδες Κουνούπα και Κουτσομύτη, όπου μπορείτε να απολαύσετε τα καταγάλανα νερά και να εξερευνήσετε το μαγευτικό βυθό.

.
review us @
.
..
..
awards
.
..

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

* Απαραίτητα Πεδία

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly.