Γευθείτε

Παρά το γεγονός ότι η καλλιεργήσιμη γη του νησιού είναι περιορισμένη, η τοπική κουζίνα περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα που βασίζονται στα λίγα αλλά γεμάτα με γεύση συστατικά που παρέχει η γη και η θάλασσα.

Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα παρακάτω γευστικότατα παραδοσιακά φαγητά και πιάτα που αποτελούν τον πυρήνα της τοπικής κουζίνας.

  • Κατσικάκι κοκκινιστό (ελευθέρας βοσκής).

  • Φρέσκα ντόπια ψάρια και θαλασσινά.

  • Χλωρή, ένα υπέροχο κρεμώδες λευκό τυρί που παράγεται από το γάλα των ημι-άγριων κατσικιών του νησιού που βόσκουν στα πυκνά άγρια ​​χόρτα των βουνών.

  • Θυμαρίσιο μέλι, αρωματικό τοπικά παραγόμενο μέλι με νόστιμη, ξεχωριστή και μοναδική γεύση άγριου θυμαριού. Ο συνδυασμός χλωρής με μέλι είναι εξαιρετικός!

  • Τα νήματα σαφράν που συλλέγονται από τους λόφους του νησιού στα τέλη του φθινοπώρου δίνουν μοναδικό χρώμα και άρωμα στα παραδοσιακά κουλούρια, τα Κιτρινοκούλουρα, και στις πασχαλινές πίτες, τις Λαμπρόπιτες, που έχουν ως βασικό συστατικό τη Χλωρή.

  • Πουγγιά, τηγανιτές πίτες σε σχήμα μισοφέγγαρου που παρασκευάζονται είτε με αλμυρή (κοπανιστή & δυόσμος) είτε με γλυκιά γέμιση (Χλωρή και κανέλα).

  • Λατζάνια, φρέσκα ζυμαρικά με γέμιση από Χλωρή και το αρωματικό τοπικό άγριο σαφράν.

  • Λαμπριανό, παραδοσιακά το κύριο πασχαλινό γεύμα, που αποτελείται απο κατσίκι γεμιστό με ρύζι, μπαχαρικά, αρωματικά και εντόσθια, το οποίο ψήνεται υπομονετικά στον ξυλόφουρνο για ώρες.

  • Ραντιστά, παραδοσιακή συνταγή με φακές, κομμάτια ζύμης και ξύδι.

  • Ξεροτήγανα / δίπλες, λωρίδες τηγανισμένης ζύμης βουτηγμένες σε μέλι και πασπαλισμένες με κανέλα ή/και καρύδια.

.
review us @
.
..
..
awards
.
..

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

* Απαραίτητα Πεδία

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly.